ÅS: Moerveien 6E, 1430 ÅS
VESTBY: Vestheimveien 33, 1540 Vestby

Ofte stilte spørsmål

Kiropraktoren i Klinikk Sørnes r spesialisert på behandling og forebygging av forstyrrelser i kroppens ledd og muskler samt deres påvirkning av nervesystemet. 

Klinkikk sørnes - Ofte stilte spørsmål

Hvordan virker kiropraktikk?

Klinikk Sørnes er spesialisert på behandling og forebygging av forstyrrelser i kroppens ledd og muskler samt deres påvirkning av nervesystemet. Vi ønsker å bringe kroppen tilbake i balanse dvs gjenopprette kommunikasjonen mellom kroppen og hjernen. Det er en lang liste med symptomer man kan utvikle når kroppens ledd og muskulatur ikke er i balanse og som fører til nedsatte prestasjoner og evne til å mestre sin egen hverdag.

Har jeg fått en utglidning?

Utglidning av en ryggskive kan ikke skje fordi den er godt festet til ryggvirvler og diverse leddbånd. Skiven er bygd opp av et indre og et ytre lag. Hvis det indre laget som består av en væskefylt masse siver ut i det ytre laget blir det en irritasjon som skaper en hevelse.

Har jeg fått en nerve i klem?

Det er mer sannsynlig at det er nedsatt bevegelse i ledd og stramme muskler som skaper en irritasjon. Det blir selvfølgelig gjort en grundig undersøkelse hvor det blir avgjort hvorvidt det er nødvendig å ta røntgen, CT eller MR for å se omfanget av en eventuell nerverotaffeksjon (irritasjon). Hvis du har strålesmerter i ben eller armer, nedsatt muskelstyrke og balanse bør du alltid sjekke deg hos en kiropraktor, for å avgjøre hva som er årsaken til plagene dine.

Hvor lang tid tar det før jeg får det bedre?

En del pasienter får umiddelbar lindring etter bare noen få behandlinger men andre kan gå med plager i uker til måneder. Dette avhenger selvfølgelig av flere faktorer som, hvor lenge plagene har vært tilstede, om kroppen har kompensert og stivnet til i andre områder enn selve smerten, hvor høyt aktivitetsnivå en har, om en har hatt tidligere skader, ulykker men også på hormonelle forskjeller, stress, type arbeid, alder og kjønn..

Hvorfor høres det et ”knekk” når kiropraktoren justerer meg?

Kiropraktoren bruker et bestemt raskt og presist håndgrep for å overkomme et vakum som har bygget seg opp i et ledd som er ute av normal stilling. Det høres et ”knekk” når leddet korrigeres og lyden (som kan sammenliknes med å åpne et syltetøyglass) skyldes frigjøring av små gassbobler inni leddet. Denne frigjøringen har til formål å gjenopprette best mulig bevegelse i kroppen vår.

Hva kan jeg gjøre selv for å bli bra?

Det er viktig å holde kroppen i bevegelse. Tenk motsatte bevegelser av de som blir gjort dag ut og inn på jobb og aktiviser deg med aktiviteter som du har glede av å holde på med.

Om du har spørsmål til oss, er vi bare et klikk unna