ÅS: Moerveien 6E, 1430 ÅS
VESTBY: Vestheimveien 33, 1540 Vestby

Trykkbølgebehandling /Sjokkbølge

Trykkbølgebehandling, eller shockwave therapy, som det også kalles, er en godt bekreftet og vitenskapelig bevist behandlingsmetode som gir god effekt.

God dokumentert behandling – 80% suksessrate etter 3 behandlinger

Gjennomgående rapporterer fra norske klinikker om gode resultater ved bruk av metoden på senebetennelser og kroniske senelidelser.

Klinikk Sørnes

Om trykkbølgebehandling

Dokumentert behandling

God dokumentert behandling – 80% suksessrate etter 3 behandlinger Gjennomgående rapporterer norske klinikker om gode resultater ved bruk av metoden på senebetennelser og kroniske senelidelser.

Hva kan man behandle med trykkbølger?

Trykkbølgebehandling, eller shockwave therapy, som det også kalles, er en godt bekreftet og vitenskapelig bevist behandlingsmetode som gir god effekt på en rekke skader og plager i kroppens sener og muskler. Forskning som er utført, viser at behandlingen ofte gir meget gode resultater, med en forbedring på 65–95 prosent.

Hva er fordelene med trykkbølger?

Trykkbølger tilbyr en kortere, mer effektiv behandling, som gir raskt resultat, også ved tilstander som er vanskelige å behandle. Behandlingen er helt uten bivirkninger og refunderes av de fleste forsikringsselskaper. Takket være sin høye effektivitet anbefales trykkbølgebehandling innenfor ortopedien ofte fremfor kortisonbehandlinger og kirurgi.

Trykkbølger benyttes for å behandle blant annet:

Hvordan foregår behandlingen med trykkbølge?

Avhengig av hvilke plager du har og hvor på kroppen de sitter, justeres blant annet kraften i slaget og hvor mange slag det skal være per sekund. En behandling kan bestå av mellom 1000 og 4000 slag og tar normalt mellom 5 og 10 minutter. Vanligvis foregår behandlingen en gang per uke. Det kan forekomme tilfeller der pasienter har blitt friske allerede etter en enkelt behandling, men vanligvis kreves det mellom 3 og 6 behandlinger, med 5–10 dagers mellomrom for å oppnå varig resultat.

​Gjør det vondt?

Ettersom trykkbølgebehandling er en relativt aggressiv behandlingsform, kan den av enkelte oppleves som noe smertefull. Samtidig varer behandlingen sjelden mer enn noen minutter, og ubehaget opphører så snart apparatet slås av. Vi benytter en unik såkalt rampup-funksjon. Det innebærer at den automatisk starter med et lavt trykk og en lav frekvens som siden gradvis øker, hvilket gjør at kroppen rekker å venne seg til det. Dermed blir det opplevde ubehaget enda mindre. Det er uvanlig med bivirkninger, men hos enkelte kan det av og til oppstå mindre blåmerker eller rødhet der behandlingen har funnet sted.

Hvem bør ikke behandles med trykkbølger?

Du bør unngå trykkbølgebehandling dersom du samtidig gjennomgår annen behandling, som for eksempel kortisoninjeksjoner, bruker antibetennelsesmedisiner eller blodfortynnende medisiner. Har du hjertelidelser, økt tendens til blødning eller er gravid, skal du ikke gjennomgå trykkbølgebehandling. Du skal ikke ta noen antibetennelsesmedisin fem dager før behandlingen, under behandlingen eller direkte etter at den er avsluttet.